Virtual Release

Virtual Release

Virtual Release

Industry: Internet
Founded: 1995
Type: Public Company
Size: 1-10 Employees.
Specialities: Virtual Reality, Augmented Reality, 3D & 360 graden visualisatie, online publishing & advertising
Categories: Augmented Reality, Virtual Reality
Het virtual reality bedrijf Virtual Release is oorspronkelijk onder de naam "Digital Valley" in 1995 gestart als afsplitsing van Green Dino BV. Als eerste en enige Nederlandse partner van Silicon Graphics (SGI) voor VRML, moest dit bedrijf de koppeling gaan leggen tussen virtual reality en internet. Oftewel: interactieve 3D werelden op internet gaan publiceren en 3D- en VR-toepassingen op en met behulp van internet gaan bevorderen. Maar VRML werd geen succes en de publieke belangstelling voor virtual reality zakte in.

Virtual Release werd een bedrijf voor algemene internetoplossingen en leverde naast internet consultancy diensten en producten zoals "database driven websites", inbelverbindingen en e-mailservers. In 2000 is Virtual Release met 6 werknemers overgenomen door Nieuwland Opleidingen (later ook: Nieuwland Geo-informatie) en daarna een handelsnaam van Silicon Release BV geworden.

Sinds 1 januari 2015 wordt door Virtual Release op http://vr.nl een community website met nieuws en achtergronden over Virtual Reality gepubliceerd.